Het adres voor Aluminium of PVC ramen en deuren?

Aluminium  ramen en deuren, wat is daar nu zo bijzonder aan? Wel, ze bieden een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele ramen en deuren:

  • Hoge isolerende waarde. Lekker warm in de winter en koel in de zomer.
  • Zeer kwalitatief design. Je huis weer als nieuw!
  • Onderhoudsvriendelijk. Joepie, weinig poetswerk…
  • Veilig tegen inbraak. Wat wil je nog meer?

De voordelen van werken met Alurol:

N

Wij komen altijd ter plaatse voor een offerte

 

N

Hoge kwaliteit materiaal met 10 jaar garantie!

 

N

Familiebedrijf met persoonlijke aanpak

 

N

één contactpersoon van begin tot eind

 

N

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

 

N

Altijd beschikbaar voor onze klanten in nood

 

Alurol gebruikt hoge kwaliteit materiaal met 10 jaar garantie!

Wij werken hiervoor samen met Van Beveren Aluminium. Deze heeft een eigen centrum voor de productie van isolerende aluminiumprofielen. Zo kunnen wij mat, glanzend en gestructureerd lakwerk leveren die voldoet aan de Qualicoat-norm!

Door gebruik te maken van anodisering, zijn de materialen betere bestand tegen slijtage, corrosie en warmte. Anodisering is een behandeling van het oppervlakte met een elektrisch isolerende laag van 5 tot 50 micron afhankelijk van het eindproduct.

Onder vind je enkele van de producten terug die wij vaak gebruiken. Indien je meer informatie wenst kan je op de afbeelding klikken voor een productfiche.

B70 & B70 Thermo

Bespaar op energie, niet op comfort

Ferro 99

Een aluminium profiel met het design van staal

Optima 70

Top-Range product met technische innovaties

Stream Design

Het verborgen vleugel systeem in 70 mm

Wij staan voor je klaar!

Veelgestelde vragen over aluminium ramen en deuren

Waarom moet ik investeren in nieuwe ramen en deuren?

Als ramen en deuren in slechte staat zijn dan heeft dat diverse gevolgen. Zo kan het zijn dat jouw huis hierdoor een lagere isolatiewaarde heeft en het minder goed beveiligd is. Bij inbraken maakt men in de meeste gevallen misbruik van gebrekkige ramen en deuren om toegang te krijgen tot de woning. Investeren in een veilig huis is in de eerste plaats kiezen voor de meest kwalitatieve ramen en deuren.  Je huis ziet er bovenal plots helemaal anders en fris uit met nieuw raamwerk. Wanneer je je woning wil ‘opwaarderen’ is investeren in ramen en deuren een absolute must  Nog even in een notendop: Het voordeel van nieuwe ramen en deuren is dus dat ze een goede isolatiewaarde hebben. Daarnaast ziet uw huis er weer als nieuw uit en is uw huis beter beveiligd tegen inbraak.

Hoe weet ik wanneer ik mijn ramen en deuren moet vervangen?

Dit kan je meten of zelf vaststellen. Oudere en/of versleten ramen hebben impact op de energiefactuur van jouw woning. Meer dan een derde van de warmte verlaat het huis langs de ramen. Dit komt meestal door oude ramen. Zijn er langs de glasranden spleten waar te nemen? Dan is het hoog tijd om je ramen en deuren te vervangen. Heb je in de winter last van veel tocht en in de zomer juist van warme lucht? Ook dan raden we je aan de ramen en deuren te vervangen. Zodra je de volgende consequenties van oude of versleten ramen en deuren merkt, zijn ze toe aan vervanging:

  • als het koud is buiten voelt de lucht binnen aan het raam ook koud aan
  • Veel luchtbeweging in huis (tocht)
  • hoge energiefactuur door continu bijstoken in winterperiodes
  • er is weinig geluidsdemping aan de raam
Wat betekenen de isolatiewaarden van een raam?

De isolatiewaarde van een raam of deur is een samenstelling van verschillende elementen die allemaal zijn invloed hebben.

Uf waarde: Dit is de isolatiewaarde van de gebruikte profielen (F : Frame)
Ug waarde : Dit is de isolatiewaarde van het glas (G : glas, zie hierboven)
Uw waarde : Dit is de globale waarde van het gehele raam. (W : window)

Om een ‘gemiddeld raam’ te bereken, gaan we uit van 30% profiel en 70% glas waardoor je een theoretische isolatiewaarde van een gemiddeld raam bekomt. In de praktijk zal jouw raam net iets minder presteren als het theoretische gemiddelde. Toch is deze theoretische benadering belangrijk omdat het een objectieve vergelijking mogelijk maakt tussen verschillende fabrikanten. Daar moet je dus op letten.

Wij kiezen onze materialen zo dat zij een maximale rendabiliteit bekomen.

Is bovenstaande uitleg niet helemaal duidelijk? Twijfel dan zeker niet ons even de contacteren. We adviseren je graag hierover.

Ik wil mijn ramen langs de buitenkant anders afgewerkt dan aan de binnenkant. Graag standaard wit langs de binnenkant en een donkere metallic RAL kleur langs de buitenkant. Kan dit?

Uiteraard kan dit  Bij Alurol zijn voor zowel pvc als aluminium alle RAL-kleuren mogelijk. Ramen en deuren uit aluminium kunnen langs de buitenzijde een andere RAL-kleur of een andere oppervlakte-afwerking (mat, blinkend, korrelstructuur of metallic korrelstructuur, metallic …) krijgen dan aan de binnenzijde. Om ramen in pvc aan de buitenzijde met een kleurtje af te werken, gebruikt Alurol een gekleurde structuurfolie of lak. De binnenzijde blijft dan wit. Ook ramen met dezelfde kleur aan binnen- en buitenkant zijn natuurlijk mogelijk, zowel in aluminium als pvc.

Is de persoon die de veranda komt opmeten ook de persoon die de veranda zal plaatsen?

Ja hoor, Jan volgt alle projecten op van A tot Z en plaatst samen met zijn zoon jouw veranda, ramen en deuren.

Nemen jullie ook de oude ramen en deuren mee?

Niet iedereen is in de mogelijkheid afval te stockeren. Daarom zorgen wij ervoor dat we al het afgebroken materiaal meenemen. Zo ontzorgen wij jou met alle bijkomende beslommeringen van plaatsgebrek